Material vi använder

Kilramar

Vi har kilramar på 18mm, 30mm och 40mm (djupet på ramen). Alla ramarna är tillverkade av svenskt trä vilket garanterar att vi inte påskyndar skövlingen av regnskogen. Ramarna på 18mm är så kallade vanliga ramar med "tapp" och utfräsning. Det har blivit lite av en standard för detta djup på kilram.När det gäller 30mm och 40mm är de tillverkade något annorlunda. Varför vi valt detta alternativet är för att djupare kilramar ofta är svårare att montera och trögare att sätta ihop. Med den lösning vi använder har man istället ett hörnjärn som "trycks" in i ramen. På det sättet får man lättare en 90graders vinkel och en canvastavla som har svårare att "vrida sig". Vill du beställa ett annat djup så kan vi givetvis ta fram fler på beställning. Exempelvis 20mm och ända upp till 80mm om det skulle behövas.

Canvas och bläck

Vår canvas har en vikt på 390g/m2 vilket är mer än tillräckligt för att få en riktig dukkänsla. En del canvasdukar på marknaden kan kännas som tjockt papper och det är något vi försökt att hålla oss borta från. Canvas ska helt enkelt vara en duk. Det är främst material med lägre vikt som ger denna papperskänsla.
Canvas är matt till ytan och ger på så sätt minimal reflektion från ljuskällor i närheten.

Vi använder pigmenterat bläck. Det ger en livslängd på 200år tillsammans med vår canvasduk. I och med pigmenteringen blir din canvastavla UV- och vattentålig. Vi rekommenderar däremot att man undviker att hänga en tavla i direkt solljus och provar att torka av den med en torr trasa innan man går på med vatten.

Upphängning

Vi skickar alltid med upphängning till din canvastavla. Oavsett om du valt att montera den själv eller inte. Det är inget vi tar ut någon extra avgift för utan vi tycker helt enkelt att det ska ingå om man beställer en komplett tavla. Något som vissa av våra konkurrenter inte delar med oss.