Canvas, vad är det?

Vi startade vår verksamhet 2007 och valde att specialisera oss på att trycka på canvas. Då var canvas ett helt nytt sätt att trycka foton på och det var inte många som visste vad det var. Vi var bland de första att överhuvudtaget trycka på canvas och faktiskt det allra första företaget att specialisera sig på det.

canvas från catharina

Canvas som material

Canvas är egentligen samma sak som när vi kallar något för konstnärsduk. Canvas kan vara gjort av både bomull eller linne och även en blandning av de två. Oftast föredrar man en i linne eftersom den inte ger ifrån sig lika mycket "damm" som en bomullsduk. När det gäller trycket så har det inget större betydelse för resultatet vad du använder. Vi använder en canvasduk på 390g/m2, vilket är relativt högt för marknaden. Man kan generellt säga att ju tunnare duk man har ju billigare är den att köpa in. Vi har valt att satsa på kvalitet till skillnad från många av våra konkurrenter. Kolla gärna upp vilka canvas de använder!
canvas från mikucka

Trycka foto på canvas

När man trycker på canvas får fotot en helt annan känsla än om man hade tryckt på vanligt fotopapper. En canvas har inte samma glans i materialet men om man använder en bra duk tillsammans med bra skrivare så får man ett väldigt djup i färgerna som är svåra att få på fotopapper. Vi tycker canvas får fotot att bli mer levande! Vi skriver ut våra canvas på skrivare med 12 olika färgpatroner som kan blanda till rätt färg. Det säger sig självt att om man blandar färger från 12 patroner istället för 8 patroner så kan man få väldigt många fler nyanser.